+40726317089 step-hear@framinor.com

Informare de presă

Informare de presă

Îmbunătățirea conditiilor ce au in vedere dreptul de acces la justiție a tututor cetățenilor.

Aproximativ 50 de senzori Step Hear au fost amplasați la Tribunalul București și în cadrul judecătoriile de sector: 1, 3, 6 din București.

”Prin instalarea acestori senzori care funcționează ca un ghidaj audio personal, instanțele de judecată devin astfel accesibile și nevăzătorilor. Tehnologia STEP-HEAR functionează pe baza unui sistem de senzori și a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiente de vedere să găsească drumul cel mai sigur până în sala de tribunal.  Beneficiarii trebuie să își instaleze pe telefon aplicația STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS si Android. De indată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului și vor fi redate audio, în limba romană, toate informațiile necesare pentru deplasare, precum: pozitia, descrierea elementelor din jurul lor, distanța pe care o mai au de parcurs pana la punctele de interes, direcția spre care trebuie să se indrepte în funcție de dorințele și nevoile de deplasare.” – Marian Coman, președinte Framinor Group

În România, există 93.591 de persoane cu deficiențe de vedere. 34% dintre acestea reprezintă populația cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani care au nevoie de acces la instanțele de judecată.

Step-Hear România este Unitate protejată din ianuarie 2021. Conform legii 448/2006 entitățile publice sau private care au peste 50 de angajați pot achiziționa produse și servicii de la  Step-Hear România Unitate Protejată redirecționând fondurile care trebuie achitate lunar către bugetul de stat. 

Pentru informatii suplimentare, ne puteți contacta la adresa de e-mail: mediastephear@gmail.com

Skip to content