+40726317089 step-hear@framinor.com

STEP-HEAR LA PARK CITY MALL CONSTANȚA

Step-Hear la Park City Mall Constanța

City Park Mall, perfect accesibil persoanelor cu grave probleme de vedere, prin implementarea sistemului STEP-HEAR

City Park Mall anunță implementarea sistemului de orientare STEP-HEAR, cea mai bună tehnologie de ghidare audio existentă pentru persoanele cu deficiențe de vedere, devenind primul centru comercial din Constanța ușor accesibil persoanelor nevăzătoare. Astfel persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea deplasa cu ușurință și în siguranță în incinta centrului comercial, beneficiind de asistență de-a lungul întregii vizite.

Sistemul STEP-HEAR redă audio, în limba română, poziția, descrierea elementelor din jur, distanța și direcția spre punctele de interes.

Tehnologia STEP-HEAR funcționează pe baza unui sistem de senzori și a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să găsească drumul cel mai sigur în spațiile publice. Beneficiarii trebuie să își instaleze pe smartphone aplicația STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS și Android. De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului și vor fi redate audio, în limba română, toate informațiile necesare pentru deplasare, precum: poziția, descrierea elementelor din jurul lor, magazinele aflate în proximitate, distanța pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcția spre care trebuie să se îndrepte în funcție de dorințele și nevoile de deplasare.

Mai mult, City Park Mall a implementat la biroul Info Desk un aparat SH Loop 155 care are funcția de amplificare a glasului cu grad superior de acuratețe (fără zgomot de fond) necesar persoanelor hipoacuzice. Așadar, cei care dispun de aparat auditiv cu Bluetooth pot auzi informațiile oferite de către operatorul Info Desk de la o distanță de 5 – 7 metri.

În județul Constanța, există în momentul de față aproximativ 1.052 persoane cu deficiențe de vedere și 434 de persoane hipoacuzice, adulți și copii.

Articol preluat din Constănțeanul.com .

Skip to content